Algebehandling af fliser

Er fliserne på terrassen blevet så grimme, grønne og glatte af alger, at det skæmmer udseendet, og at det er svært at få fodfæste? Så er det måske på tide at komme algerne til livs.

Hos Service Nordic er vi gerne behjælpelige med en grundig og langtidsholdbar algebehandling. Vi gerne ud, hvis algerne har fået overtaget på fliserne eller facaden. Men hvordan udfører man egentligt en algebehandling? Det ser vi nærmere på her.

Rens, behandling og imprægnering

Alger er levende organismer, som formerer sig ved at udsende sporer, og det er vigtigt, at algerne er helt væk inden selve behandlingen, da de ellers vil kunne udsende sporer og danne nye alger. Derfor udfører vi altid en omhyggelig algerens før behandlingen.

Når vi har renset overfladerne for alger, behandler vi med et algemiddel for at nedbryde alle overskydende sporer og mikroorganismer. Efterfølgende imprægnerer vi overfladen for at sikre os, at der ikke kommer nye alger. Resultatet holder i lang tid, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om alger et godt stykke tid efter en behandling.

Hvorfor skal man fjerne alger?

Alger er først og fremmest ikke så kønne for øjet. Men de kan også forvandle de overflader, som du går på, til en glidebane, og de kan derfor udgøre en reel fare. Ikke mindst forkorter de materialernes levetid, og derfor er der god grund til at få dem fjernet i tide.

Hvis du vil vide mere om algebehandling af fliser og facader, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til Service Nordic og høre nærmere.